Αιματηρή επίθεση με 60 νεκρούς στην Καμπούλ

Έγινε ενημέρωση: 4 Απρ 2020

Αιματηρή επίθεση σε γάμο, η οποία οδήγησε στον θάνατο 60 ανθρώπων, σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Καμπούλ. Η επίθεση καμικάζι, που είχε στόχο το Σάββατο το βράδυ έναν γάμο στην Καμπούλ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους ενώ 182 τραυματίσθηκαν ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές.

«Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά»Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση , η οποία σημειώθηκε σε αίθουσα στη δυτική Καμπούλ που ήταν γεμάτη κόσμο καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή, σε μια γειτονιά όπου κατοικούν ως επί το πλείστον μέλη της σιιτικής μειονότητας. Η επίθεση σημειώθηκε σε μια χρονική περίοδο, όπου Ταλιμπάν και Αμερικανική κυβέρνηση προσπαθούν να διαπραγματευτούν αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα βέβαια δέσμευση για την ασφάλεια στην περιοχή από τους Ταλιμπάν.

Η επίθεση αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα μετά από μια ακόμη βομβιστική επίθεση σε τζαμί του Πακιστάν που στοίχισε την ζωή συγγενή του ηγέτη των Ταλιμπάν, Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα. Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πτώματα να κείτονται ανάμεσα σε αναποδογυρισμένα τραπέζια και καρέκλες μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος. Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά του στο χώρο της αίθουσας όπου βρίσκονταν οι άνδρες, δήλωσαν αξιωματούχοι.«Όλοι έτρεχαν»
«Μερικοί από τους σερβιτόρους μας σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν».

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο σε αίθουσα γάμου στην Καμπούλ.

145 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων