Ακύρωση της ΔΕΘ και πιο Αυστηρά Μέτρα σε Πολλές Περιοχές της Ελλάδας

Έπειτα από την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων Κορωνοϊού στην χώρα μας, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πιο αυστηρά μέτρα, ώστε η χώρα μας να μην μπει στο δεύτερο κύμα Κορωνοϊού τόσο σύντομα. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα νέα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε πριν λίγο η κυβέρνηση.1) Ακύρωση της ΔΕΘ


Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική Ελλάδα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη οδήγησε την κυβέρνηση σε αυτήν την απόφαση. Πιο συγκεκριμένα η έκθεση θα πραγματοποιούνταν στο διάστημα 5 με 13 Σεπτεμβρίου.Η προγραμματισμένη ομιλία του Πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο κοινό στις 5 Σεπτεμβρίου.


2) Είσοδος με Αρνητικό Τεστ από 17 Αυγούστου


Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, οι τουρίστες από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία θα πρέπει, για να εισέλθουν στην χώρα, να προσκομίσουν αρνητικό τεστ COVID-19 που θα έχει διενεργηθεί 72 ώρες πριν το ταξίδι για την χώρα μας. Σε ότι αφορά τα χερσαία σύνορα, θα πρέπει όλοι οι επισκέπτες να προσκομίσουν αρνητικό τεστ, το οποίο θα έχει διενεργηθεί και αυτό 72 ώρες νωρίτερα. Υποχρεούνται να υπακούσουν στους κανόνες αυτούς και οι Έλληνες πολίτες που έρχονται από το εξωτερικό και όσοι διαθέτουν άδεια διαμονής.


3) Όριο Εισερχόμενων από Κακαβιά


Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις το όριο των επισκεπτών που μπορούν να εισέλθουν στην χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς θα είναι 750 άτομα την ημέρα και το μέτρο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Αυγούστου 2020.


4) Αναστολή "Όρθιων" Εκδηλώσεων


Οι συναυλίες και οι παραστάσεις αποτέλεσαν από την αρχή έναν από τους κύριους προβληματισμούς της κυβέρνησης και των επιστημόνων. Η σημερινή απόφαση κρίνει πως θα απαγορευτούν οποιεσδήποτε εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν όρθιο κοινό. Μένει να δούμε (με ενδιαφέρον) πως θα διοργανωθούν παραστάσεις και συναυλίες και εάν ο τομέας του πολιτισμού θα μπορέσει να βρει λύση σε αυτήν την δυσκολία.


5) Αναστολή Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος


Με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις ενδείξεις για την περαιτέρω πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αποφασίστηκε πως από τις 11 έως τις 23 Αυγούστου θα απαγορευτεί η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 έως τις 07:00 στις εξής περιοχές:


  • Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

  • Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας

  • Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση, η οποία επεσήμανε πως εάν υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων, θα οδηγηθεί σε αυστηρότερα μέτρα. Σήμερα τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 126 και οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας είναι 24.

21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων