Γιατί Όλος ο Κόσμος Φωνάζει #FreeBritney για την Britney Spears;

Έγινε ενημέρωση: 2 Ιουλ 2021

Γράφει ο Μαργαρίτης Αννάογλου


Το τελευταίο διάστημα το όνομα "Britney Spears" απασχολεί κάθε ειδησεογραφικό οργανισμό στον πλανήτη, καθώς το κίνημα -υπερ της τραγουδίστριας- ονόματι Free Britney έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ας παρακολουθήσουμε πως η ζωή μιας τραγουδίστριας πέφτει σε άσχημα χέρια και καταλήγει να νιώθει σαν φυλακή.Το Έτος Είναι 2007


Το 2007 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την ιστορία μας, καθώς εκεί παρατηρείται μια αλλαγή στην προσωπικότητα της Britney Spears. Η, τότε μητέρα δύο παιδιών, κυκλοφορούσε μέχρι αργά στα κλαμπ του Los Angeles και το πιο σοκαριστικό γεγονός της χρονιάς είναι η παρακάτω εικόνα, στην οποία βλέπουμε την τραγουδίστρια να μπαίνει σε ένα κομμωτήριο και να ξυρίζει το κεφάλι της, χτυπώντας αργότερα αυτοκίνητα με την ομπρέλα της.


Επίσης, την ίδια χρονιά τραγούδησε στα γνωστά βραβεία vma music awards, στα οποία προκάλεσε αρνητική εντύπωση, καθώς δεν γνώριζε την χορογραφία και τα λόγια του νέου της τραγουδιού. Εκεί, λοιπόν, είναι το σημείο που όλα αλλάζουν για την ζωή της νεαρής, τότε, διασκεδάστριας.


Το Έτος 2008 - Ο Απόλυτος Έλεγχος


Η χρονιά του 2008 αποτελεί χρονιά αλλαγής πλεύσης για την ζωή της Britney Spears, καθώς τελεί υπό την υποχρεωτική εποπτεία-κηδεμονία του πατέρα της, ο οποίος μπορεί και ελέγχει κάθε τομέα της ζωής της. Ας εξηγήσουμε, όμως, αρχικά με το τί είναι υποχρεωτική εποπτεία και πότε συμβαίνει;


Υποχρεωτική εποπτεία σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ είναι η ανάληψη της ευθύνης για την ζωή και για τις πράξεις ενός ατόμου, το οποίο κρίνεται ανίκανο να ελέγξει το ίδιο, την ζωή του. Η εποπτεία μπορεί να λάβει πολλές μορφές, όπως κηδεμονία από τους γονείς του ατόμου ή ακόμη και διορισμός συγκεκριμένου επόπτη από την εκάστοτε πολιτεία.


Έτσι, λοιπόν, ο πατέρας της τραγουδίστριας, μαζί με δικηγόρους, ελέγχει μέχρι και σήμερα την ζωή της 40χρονης πλέον Britney Spears. Αυτό συνεπάγεται πως κάθε φορά που η τραγουδίστρια θέλει να πάει κάπου, πρέπει να ρωτά και να παίρνει άδεια από τον πατέρα της. Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα καινούργιο της άλμπουμ, πρέπει να πάρει πρώτα άδεια από τον πατέρα της. Εάν θέλει να κάνει παιδί και να παντρευτεί, πρέπει να πάρει άδεια από τον πατέρα της.Πως Προέκυψε το Κίνημα Free Britney;


Τα χρόνια περνούσαν και η Britney Spears εξακολουθούσε να τελεί υπό καθεστώς υποχρεωτικής εποπτείας, γεγονός που παραξένευε τους θαυμαστές της, σε συνδυασμό με την απουσία της από την μουσική σκηνή. Ο πατέρας της είναι, μέχρι και σήμερα, ο υπεύθυνος επόπτης της ζωής της τραγουδίστριας, χωρίς να δίνεται ευκαιρία στην ίδια να προβεί σε δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να πάρει την ζωή στα χέρια της.


Αρκετές φορές προσπάθησε να παρευρεθεί στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να πείσει ουσιαστικά πως δεν χρειάζεται υποχρεωτική εποπτεία (απαραίτητη προϋπόθεση για λήξη της εποπτείας), αλλά πάντοτε συναντούσε όχι από τον πατέρα της και τους συμβούλους του.


Έτσι, πριν λίγα χρόνια, ξεκίνησε το κίνημα free britney, έπειτα και από την σειρά αποκαλύψεων συνεργατών της τραγουδίστριας, για την μίζερη και απομονωμένη ζωή την οποία ζει, παρά την θέλησή της. Χιλιάδες fans διοργάνωσαν πορείες υπέρ των δικαιωμάτων της τραγουδίστριας με αποτέλεσμα (λόγω πίεσης) να φτάνουμε στην χθεσινή ημέρα, 23/6/2021.


23 Ιουνίου 2021 - Η Ημέρα της Ελευθερίας;


Η Britney Spears εξασφάλισε μετά από 13 ολόκληρα χρόνια δικαίωμα, για να μιλήσει ενώπιον του δικαστηρίου, παρόλο που ο πατέρας της ακόμη και σε αυτή την φάση, δεν της επέτρεψε να διαλέξει η ίδια τον δικηγόρο που θα την εκπροσωπήσει.


Τα πράγματα που ακούσαμε χθες μπορούν πραγματικά να αποδείξουν πως η υποχρεωτική εποπτεία φέρεται να μην είχε ως μοναδικό στόχο την καλή υγεία (σωματική και ψυχική) της τραγουδίστριας. Η ίδια ανέφερε στην ομιλία της, πως της απαγορεύεται να κάνει ακόμη και παιδιά και για αυτό η υπεύθυνη ομάδα της εποπτείας την ανάγκασε να βάλει ενδομήτριο σπιράλ, συσκευή που καθιστά αδύνατη την εγκυμοσύνη.


Επίσης, η ίδια αναφέρει πως δεν μπορεί να δει τους φίλους της, δεν μπορεί να παντρευτεί, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, χωρίς την συγκατάθεση του πατέρα της και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την υποχρεωτική εποπτεία.


Το γεγονός πως επετράπη στην Spears να μιλήσει σε δικαστήριο φημολογείται πως είναι μια καλή αρχή για την "απελευθέρωσή της" από τα δεσμά μιας εποπτείας που, όπως φαίνεται, προκαλεί πολλά περισσότερα αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα και καταστάσεις.499 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων