Επόμενος Προορισμός: Δράμα

Η ενημέρωσή μας για τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά τεκταινόμενα της χώρας μας, αλλά και του κόσμου είναι κάτι που όλοι σαν πολίτες πρέπει να λαμβάνουμε. Παρόλα αυτά πρέπει κάποιες φορές να κάνουμε διάλειμμα από την συνεχόμενη ενημέρωση και να ταξιδεύουμε με το μυαλό ή και κυριολεκτικά. Για αυτό σήμερα θα ταξιδέψουμε στην Δράμα, μια πόλη στην Ανατολική Μακεδονία με πληθυσμό περίπου 100.000. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να επισκεφθείτε την Δράμα και τι μπορείτε να κάνετε εκεί;


Ο Νομός Δράμας βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία και έχει πληθυσμό περίπου 100 χιλιάδες κατοίκους. Αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη της Δράμας για πολλούς λόγους τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω. Κύρια ατραξιόν της Δράμας είναι οι κήποι της Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.


Η Δράμα διοργανώνει την Ονειρούπολη, το χωριό των ΧριστουγέννωνΤο μεγαλύτερο χωριό του Άγιου Βασίλη στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Ευρώπης βρίσκεται στην Δράμα. Από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις αρχές Ιανουαρίου η Δράμα μεταμορφώνεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό. Ξύλινα σπιτάκια, ζαχαρωτά και πολλά παιχνίδια δίνουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη της Μακεδονίας. Η Ονειρούπολη είναι μια ευκαιρία για την πόλη να γεμίσει κόσμο από όλη την Ελλάδα και να ενισχύσει την οικονομία της με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο. Η Ονειρούπολη προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να διαμείνουν στα ξενοδοχεία της πόλης, να εξερευνήσουν την Δράμα και να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στις συναυλίες, τα ζαχαρωτά και το υπέροχο παγοδρόμιο της πόλης. Η Ονειρούπολη φιλοξενείται στους κήπους της Δράμας, οι οποίοι αξίζει να μπουν στα σχέδιά σας εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την πόλη.


Οι κήποι της Αγίας Βαρβάρας


Οι κήποι της Αγίας Βαρβάρας καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης. Ο σχεδιασμός τους μάλιστα κέρδισε και διεθνές βραβείο για αξιοποίηση τουριστικής έκτασης. Όσοι αποφασίσετε να επισκεφθείτε τους κήπους θα βρεθείτε ανάμεσα σε δροσερές πηγές, πολλά ψάρια και τους μοναδικούς κύκνους που βρίσκονται στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Το πολύ ιδιαίτερο στοιχείο που κάνει αυτήν την περιοχή της Δράμας ξεχωριστή είναι πως μέσα στους κήπους της Αγίας Βαρβάρας στεγάζονται καφετέριες και εστιατόρια και έτσι θα μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα συγχρόνως με το φαγητό ή το ποτό σας. Το μόνο πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς στην διοίκηση της Δράμας, σχετικά με την Αγία Βαρβάρα, είναι πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη για καθαριότητα της περιοχής και έτσι τα φυσικά απόβλητα των περιστεριών συναντώνται αρκετά συχνά από τους επισκέπτες. Πέρα από αυτό, όμως, οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας είναι μια από τις περιοχές που πρέπει να επισκεφθείτε.


Ποτό στην Βενιζέλου


Ένα νέο "κέντρο" έχει δημιουργηθεί στην Δράμα πέρα από τους κήπους της για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν ένα ποτό σε μπαρ, τα οποία βρίσκονται σε όμορφα σοκάκια. Η οδός Βενιζέλου και οι παράλληλες σε αυτήν οδοί έχουν αναδειχθεί σε ένα δεύτερο κέντρο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί την πλειονότητα από τα καφέ-μπαρ της πόλης. Η περιοχή πρέπει να αποτελέσει έναν από τους προορισμούς σας, καθώς τα μικρά αρχοντικά κτίσματα σε συνδυασμό με τα μοντέρνα μπαρ αφήνουν μια αξέχαστη αίσθηση στους επισκέπτες και δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα που δύσκολα κανείς ξεχνά.


Δράμα: Η Πόλη του Κρασιού


Η Δράμα είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού της και φιλοξενεί πολλά οινοποιεία που παράγουν κρασί γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Ένα από τα γνωστά οινοποιεία είναι το οινοποιείο Λαζαρίδη με φιάλες που φτάνουν σε κάθε άκρη της χώρας μας. Μια πόλη με τόσο μεγάλη παράδοση στην παραγωγή κρασιού δεν θα μπορούσε να μην διοργανώσει μια γιορτή προς τιμήν του. Έτσι, κάθε Μάιο διοργανώνεται στην Δράμα η Δραμοινογνωσία, ένας θεσμός κατά τον οποίο όλοι οι παραγωγοί κρασιού ανοίγουν τα οινοποιεία τους στο ευρύ κοινό και εκθέτουν τα κρασιά τους. Εάν, λοιπόν, είστε λάτρεις του κρασιού τότε πρέπει να επισκεφθείτε την Δράμα προς τα τέλη της άνοιξης, ώστε να μπορέσετε να γευτείτε το υπέροχο κρασί της και να παρακολουθήσετε και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά την Δραμοινογνωσία.


Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού ΜήκουςΜια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας είναι η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Δράμα για να παρουσιάσουν τις ταινίες μικρού μήκους που έχουν δημιουργήσει και οι καλύτερες ταινίες βραβεύονται. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ επισκέπτονται την Δράμα άνθρωποι από όλον τον κόσμο, από την Κίνα έως τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη έως την Ωκεανία. Το Φεστιβάλ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους να θαυμάσουν την τέχνη που προβάλλεται κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.


Οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Δράμα είναι πολλοί. Από όμορφες πηγές σε χριστουγεννιάτικα χωριά και από γαλήνια πάρκα σε διεθνείς διοργανώσεις, η Δράμα έχει ότι χρειάζεται για να αφήσει ικανοποιημένους τους επισκέπτες της. Βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλα κέντρα της Ελλάδας (δύο ώρες από την Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ) και θα αφήσει σίγουρα τις καλύτερες αναμνήσεις σε όποιον την επισκεφθεί. Για αυτό κλείστε εισιτήρια και φύγαμε για Δράμα.

63 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων