Μία Ελλάδα.. Άλλης Εποχής

Γράφει η Αλεξάνδρα Παύλου


Μια πολιτική που θυμίζει άλλες εποχές, αυτό ζούμε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Μια πολιτική που καταπατά κάθε δημοκρατικό θεσμό, κάθε ατομική και συλλογική ελευθερία. Μια πολιτική που η «εξουσία», σε ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό, χτυπά μεταφορικά και κυριολεκτικά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό ζούμε. Μία Ελλάδα των λίγων. Μια Ελλάδα έρμαιο των πολιτικών της ηγετών και των τραμπούκων «επαναστατών». Σαφώς και δεν θα μπορούσε να γίνει αναφορά και συσχέτιση αυτών με τους χιλιάδες σύσσωμους φοιτητές που παλεύουν για τα δικαιώματα που με αγώνες κερδήθηκαν και εδραιώθηκαν πολλά χρόνια πριν. Σαφώς, και δε θα μπορούσε να γίνει αναφορά και συσχέτιση αυτών με τον σύσσωμο λαό που επαναστατεί ειρηνικά αιτούμενος να μπορεί να ζει Ελεύθερος, χωρίς φόβο, χωρίς επιβολή και άσκηση της βίας.


Όλα άρχισαν, στις 7 Μαρτίου του 2021, στη Νέα Σμύρνη. Ένα περιστατικό που είχε μάρτυρες δεκάδες συμπολίτες μας. Ένας αστυνομικός χτυπά μανιωδώς έναν νεαρό πολίτη με πτυσσόμενο κλομπ στη μέση της πλατείας της Νέας Σμύρνης. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που παρουσιάζει τη βίαιη συμπεριφορά του αστυνομικού, έγινε η αφορμή για την «αρχή του τέλους». Τόσο η ΕΛ.ΑΣ., όσο και η Κυβέρνηση, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την παρούσα κατάσταση, ισχυρίστηκαν πως το περιστατικό ξεκίνησε όταν η αστυνομική δύναμη δέχτηκε επίθεση από 30 άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ωστόσο, στο βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, παρουσιάζεται μια ομάδα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, να έχουν ξεπεράσει τα όρια, χτυπώντας με μανία πολίτες που είχαν ήδη συλληφθεί από την Αστυνομία.Πιο συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζει το αναρτημένο βίντεο, ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε το νεαρό πολίτη και άρχισε να τον χτυπάει με κλομπ. Η αστυνομική δύναμη δεν απειλούνταν επ’ ουδενί από τον συγκεκριμένο πολίτη, καθώς στο σημείο της σύλληψης δεν υπήρχε πρωτύτερα κάποια αναταραχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έφτασαν στην πλατεία, επιβάλλοντας σε μία οικογένεια που καθόταν στο σημείο πρόστιμο, για τα μέτρα κατά της πανδημίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία. Λίγα λεπτά αργότερα, στην πλατεία έφτασε η ΟΠΚΕ, προκειμένου να εκκενώσει με βάναυσο τρόπο την περιοχή, κάτι που αδιαμφησβήτητα προκάλεσε ένταση.Σήμερα, τον 21ο αιώνα, στη χώρα μας την Ελλάδα, ζούμε στην εποχή της Αστυνομοκρατίας. Πριν από πολλά χρόνια, ένας καθηγητής ο Vincenzo Ruggiero, που δίδασκε στο Mifflesex University of London, υποστήριξε πως «οι ένοπλες ομάδες πολιτικής βίας τείνουν να μοιάζουν στον εχθρό τους, το κράτος που αντιμάχονται, μέσω της στρατιωτικοποίησης, της ιεραρχίας». Σήμερα συμβαίνει το εξής, η κυβέρνηση μοιάζει στον εχθρό της και η ομοιότητα είναι τρομακτική. Την ώρα λοιπόν, που ομότιμοι καθηγητές αναγνωρίζουν ότι αυτή η υπόθεση είναι πολιτική, το κράτος δικαίου κανονικοποιεί τον αυταρχισμό και τείνει να γίνει συνώνυμο του δολοφόνου (Εφημερίδα των Συντακτών). Η ηρωοποίηση ξαφνικά μετατρέπεται σε αγιοποίηση και η συνέχεια, γνωστή και ιστορικά αποδεδειγμένη.


Ήταν 7 του Μάρτη, και η 7 του Μάρτη, έφερε ως αποτέλεσμα μέρες αντίδρασης.Μια κοπέλα φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό. Τραμπουκισμός, εισβολή και άγριος ξυλοδαρμός μέσα και έξω από κατάστημα της Νέας Σμύρνης. Προπηλακισμός δημοσιογράφων που εναντιώνονται στον «καθωσπρεπισμό» της Κυβέρνησης και των προσωπικών της συμφερόντων. Απανωτές κλωτσιές σε προσαχθέντα και σε διερχόμενη κοπέλα. Τράβηγμα όπλου, το οποίο είναι αποδεδειγμένο από φωτογραφικό υλικό. Χυδαία συμπεριφορά ομάδας Αστυνομικών με τη φράση «Πάμε να τους γ******με, τελειώσανε θα τους σκοτώσουμε». Φίμωση Δημοσιογράφων που τόλμησαν να υπερασπίσουν την αλήθεια, μέσω τεκμηρίων αλλά και πολιτικών από Δημοσιογράφους του συστήματος της Κυβέρνησης. Βίαιη εκκένωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στιγμές που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θυσιάζεται στο βωμό μιας αποτρόπαιης επιβολής εξουσίας.


Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Αυτή είναι η Ελλάδα που θυμίζει….άλλες εποχές.

140 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων