Οι πιο cult στιγμές στην ιστορία των ελληνικών κομμάτων

Έγινε ενημέρωση: 4 Απρ 2020

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μόνο μια ημέρα μακριά και πέρα από τις πολιτικές αψιμαχίες και τις κόντρες μπροστά στις κάμερες σκέφτηκα σήμερα να γράψω ένα άρθρο για τις πιο διασκεδαστικές και αστείες στιγμές στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Για αυτό τον λόγο ας ρίξουμε μια ματιά, με μια δόση νοσταλγίας, στα πιο cult κόμματα που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς στην Ελλάδα.
Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α
Ίσως ένα από τα cult κόμματα που απασχόλησε περισσότερο την ελληνική πολιτική σκηνή και μας χάρισε άπλετες στιγμές γέλιου και καλοπέρασης με τα προεκλογικά του spot. Ο αρχηγός του κόμματος, Κωνσταντίνος Παπανικόλας, μέσω των εκπομπών του, μετέδιδε τις θέσεις του κόμματός του, το οποίο έχει χαρακτήρα οικολογικό και έντονα πατριωτικά στοιχεία. Θα μπορούσε κανείς να πει, εάν παρακολουθήσει τις εκπομπές του κύριου Παπανικόλα, καθώς και τα spot του, ότι το κόμμα αυτό μοιάζει όντως για μια αίρεση, αλλά ευτυχώς για εμάς είναι ένα κόμμα που μας έχει χαρίσει άπλετες διασκεδαστικές στιγμές.


Κ.Ο.Τ.Ε.Σ
Το όνομα που σχηματίζεται από τα αρχικά του κόμματος δεν έχει να κάνει με την ουσία και τις θέσεις του. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα κόμμα, το οποίο υποστηρίζει οικολογικούς σκοπούς με επίκεντρο τα πουλερικά, αλλά κάτι τελείως αντί-οικολογικό. Πριν από δέκα χρόνια, ο Νίκος Λούβρος, ιδιοκτήτης μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό του κομματικό συνδυασμό με κύριο στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των καπνιστών. Αφορμή για τη δημιουργία του Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. -«Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση»- είχε σταθεί ο γνωστός αντικαπνιστικός νόμος που εν τέλει δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή. Αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία οδήγησε ακόμη και διεθνή μέσα όπως το BBC να ασχοληθούν μαζί του. Το Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. πήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2009 κατεβάζοντας συνδυασμό μόνο στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθήνας και κατάφερε να συγκεντρώσει 1.353 ψήφους. Φέτος, ο κύριος Λούβρος βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυριανές βουλευτικές εκλογές.


Ένωση Οικολόγων(ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΈΧΕΙ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ)


Περνάμε, λοιπόν, στο πιο cult κόμμα που έχει δημιουργηθεί στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Η Ένωση Οικολόγων είναι ένας συνασπισμός που ιδρύθηκε το 1986 είχε ως κύριο στόχο την νομιμοποίηση της κάνναβης και την απελευθέρωση του γυμνισμού. Ο αρχηγός του συνασπισμού αυτού είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος με σπουδές στο Παρίσι, αρθρογραφία σε διεθνή μέσα και είναι πιο γνωστός για τα γυμνά πόστερ του κατά την διάρκεια των προεκλογικών περιόδων. Εάν κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα ανακαλύψετε την προεκλογική του αφίσα για τις εκλογές του 2012, η οποία έχει γράψει cult ιστορία. Στις φετινές Ευρωεκλογές συγκέντρωσε περίπου 11.000 ψήφους.


Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος
Ο ιδρυτής του κόμματος αυτού, Μιλτιάδης Τζαλαζίδης, υποστηρίζει πως συνδέεται άμεσα με το διεθνές νομισματικό ταμείο και ότι έχει περίπου 600.000 ψηφοφόρους. Βέβαια στις εκλογές του 2009 που αποτέλεσε την καλύτερη χρονιά του κόμματος, συγκέντρωσε 199 ψήφους. Ο αρχηγός του συνασπισμού αυτού υποστήριζε πως εάν εκλεγόταν θα έδινε τα δισεκατομμύρια της περιουσίας του και τα στρέμματα που κατέχει στον ελληνικό λαό.
Κλείνοντας αυτό το άρθρο, πέρα από τις διασκεδαστικές στιγμές που μας έχουν χαρίσει τα κόμματα στην σύγχρονη ελληνική ιστορία αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να ψηφίζουμε με καθαρό μυαλό και με λογική τον συνασπισμό που μας εκφράζει και υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας. Παρόλο που η αποχή διαφαίνεται μεγάλη, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις διακοπές μας και να ενισχύσουμε την διαδικασία της ψηφοφορίας με την δική μας ψήφο σε όποιο κόμμα πιστεύουμε πως θα φέρει μια θετική εξέλιξη στην κατάσταση της χώρας μας.

542 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων