Οι 3 Πληγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ουγγαρία, Πολωνία και Λευκορωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μια οικονομική ένωση, μια ένωση που βοηθά στην ελεύθερη μετακίνηση ιδεών και ανθρώπων, αλλά παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχει τονίσει την σημασία της ενίσχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες της ένωσης. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από διάφορες συμφωνίες που έχουν επικυρωθεί και μιλούν για τα δικαιώματα των γυναικών, την προστασία των δικαιωμάτων κοινοτήτων όπως οι άστεγοι, τα παιδιά και οι LGBTQI+. Παρόλα αυτά και παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τονίσει την σημαντικότητα επιβολής των μέτρων σε όλες τις χώρες της, υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες χώρες της ένωσης που δεν τηρούν καμία σχεδόν προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιθέτως τα καταπολεμούν.Ουγγαρία


Έχοντας έναν πρωθυπουργό με ακραίες απόψεις, η Ουγγαρία είναι μια από τις χώρες που όχι μόνο φέρεται κατά των προσφύγων, αλλά έχει εκφράσει σκέψεις για δίωξη όλων των προσφυγικών πληθυσμών από την χώρα. Αναφερόμενος στους πρόσφυγες, ως παράνομους μετανάστες, ο ηγέτης της έχει δημιουργήσει μια πολύ εχθρική στάση κατά των προσφύγων στον λαό του, με αποτέλεσμα Ούγγροι πολίτες να οδηγούνται σε εχθρικές και ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφυγικών πληθυσμών. Προσοχή...δεν μιλάμε για τους μετανάστες, οι οποίοι επιστρέφουν ξανά στις χώρες τους, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων για την παραμονή τους, αλλά μιλάμε για τους πρόσφυγες, οι οποίοι προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες, τις οποίες καταπατά ολοφάνερα η Ουγγαρία.


Πολωνία


Η Πολωνία είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη για την LGBTQI+ κοινότητα. Η εξουσία της χώρας έχει τονίσει το πόσο "αρρωστημένοι" είναι οι άνθρωποι της κοινότητας, με αποτέλεσμα να έχει καλλιεργήσει αυτήν την αντίληψη και στον πληθυσμό, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ρατσιστικούς στην Ευρώπη, κυρίως στον τομέα της ξενοφοβίας και των LGBTQI+ θεμάτων. Πρόσφατα, η Πολωνία προχώρησε και σε μια ακόμη κίνηση που προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη. Στις 27 Ιουλίου 2020, η Πολωνία ανακοίνωσε πως θέλει να αποχωρήσει από μια Ευρωπαϊκή Συμφωνία που εξασφαλίζει τα δικαιώματα των γυναικών και την προστασία τους από ενδοοικογενειακή βία, από σεξουαλική παρενόχληση, δικαίωμα στην σεξουαλική υγεία κλπ, γιατί όπως υποστήριξε η κυβέρνηση, τα παιδιά θα έπρεπε να διδαχθούν στο σχολείο για το φύλο, κάτι που θεώρησε κακό.


Λευκορωσία


Η χώρα θεωρείται από πολλούς, η τελευταία δικτατορία της Ευρώπης. Ο Λουκασένκο, ηγέτης της χώρας, εξελέγη ξανά με ποσοστό άνω του 80%, κάτι που εξόργισε τον λαό που βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, καθώς τα αποτελέσματα είναι πιθανόν πλαστά. Η Λευκορωσία έχει πολύ ισχυρές σχέσεις με την Ρωσία, η οποία μάλιστα προσέφερε την δυνατότητα να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες θα καταστείλουν τον οργισμένο λαό. Κάθε διαδήλωση καταστέλλεται με στρατιωτική και αστυνομική βία, μέχρι στιγμής, καταπατώντας πλήρως κάθε έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση;


Η ερώτηση είναι μια και βασική. Που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα θεωρούσε αυτονόητο κανείς πως οι τρεις αυτές χώρες θα έπρεπε να έχουν υποστεί αυστηρές κυρώσεις και ίσως έξοδο από την ένωση, λόγω της φανερής και απροκάλυπτης παραβίασης και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ευρώπη παραμένει ουδέτερη και αρκείται στις τυπικές και διπλωματικές δηλώσεις και ανακοινώσεις, καταδικάζοντας μόνο λεκτικά τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που πρέπει να κάνει η ένωση είναι να παρέμβει άμεσα, ώστε να διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των ομάδων, αλλιώς είναι πραγματικά μια ένωση που δεν ξέρει πως να λειτουργεί σε τέτοιου είδους ζητήματα. Το γεγονός πως ήδη χώρες που ήταν φιλελεύθερες, συνεχίζουν αυτήν την πορεία, δεν αποτελεί πρόοδο. Πρόοδος θα ήταν ακραίες χώρες, που αγγίζουν τα όρια της δικτατορίας, να αλλάξουν πολιτική και να "ελευθερώσουν" τους λαούς τους, από κάθε είδος ρατσισμού και καταδίωξης. Η πολιτική των λεκτικών παρεμβάσεων δεν αποτελεί λύση για τόσο ακραίες περιπτώσεις.

15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων