Ταξιδεύοντας στις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας

Η αστείρευτη ομορφιά της Ελλάδας βρίσκεται παντού. Δεσπόζει διάχυτη σε μέρη που για αυτά συζητούν σε όλον τον κόσμο και βάζουν στόχο ζωής κάποια μέρα όλοι να τα επισκεφτούν. Υπάρχει όμως κρυμμένα και σε γωνιές που δεν τις πιάνει ανθρώπινο μάτι πάνω στον χάρτη. Όταν όμως τις ανακαλύψει κανείς, δε θέλει να τις αποχωριστεί. Φυσικοί προορισμοί που μαγνητίζουν επισκέπτες κάθε ηλικίας και γούστου.


Σαμοθράκη


σαμοθράκη γυναίκα που κάνει μπάνιο
Πηγή εικόνας: Η καθημερινή

Πρόκειται για το πιο μυστήριο νησί του Θρακικού Πελάγους. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να εξερευνήσει τους καταρράκτες και τα κρυστάλλινα ποτάμια είναι διάθεση και περιέργεια για το σημείο που μπορεί να φτάσει η Ελληνική φυσική ομορφιά.


Μεγάλο δημιούργημα των νερών που τρέχουν από τους καταρράκτες είναι οι φυσικές πισίνες, ή αλλιώς «βάθρες». Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η βάθρα της Γριάς, την οποία πολλοί την αποκαλούν παραλία του βουνού. Με καραβάκι θα βρεθεί κανείς στον Παράδεισο και στον Βάτο.


Το νησί της Σαμοθράκης είναι γνωστό για τις παραλίες με βότσαλα, γνωστές και ως «Κήποι» και «Παχιά Άμμο». Αν και δεν είναι ιδιαίτερα συζητημένη, η Σαμοθράκη αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς κάθε εναλλακτικού ταξιδευτή.


Αμμουλιανή


αμμουλιανή παραλία
Πηγή εικόνας: shutterstock

Η ομορφιά της Χαλκιδικής είναι ιδιαιτέρως γνωστή καθώς αποτελεί κορυφή στη λίστα των προορισμών για κάθε ταξιδιώτη. Ωστόσο, αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι το μικρό νησάκι των 600 μόλις κατοίκων, η Αμμουλιανή.


Απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από την ακτή της Τρυπητής συνδέεται με ολιγόλεπτα δρομολόγια με ferry boat. Πολλοί μόλις απολαύσουν τις μοναδικές παραλίες, επιλέγουν να ανακαλύψουν και τα μικρά γειτονικά νησάκια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το Τηγάνι, Γαϊδουρονήσι και Ποντίκι.


Από τα πιο ψηλά σημεία των λόφων μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα του Αγίου όρους και της Αθωνικής Χερσονήσου. Τα καταπράσινα μονοπάτια είναι κατάλληλα για τους λάτρεις της πεζοπορίας και για όλους αυτούς που ψάχνουν αφορμή να γνωρίσουν λίγο παραπάνω τη φύση.


Ιθάκη


θάλασσα ιθάκη
Πηγή εικόνας: Visitgreece.gr

Δείγμα φυσικής ομορφιάς αποτελεί το νησί του Οδυσσέα, η Ιθάκη. Πρόσβαση μπορεί να αποκτήσει κανείς, σε ένα από τα πιο σπάνια κοσμήματα του Ιονίου, είτε από το λιμάνι της Κυλλήνης είτε του Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας.


Ο συγκεκριμένος προορισμός αποτελεί αφορμή για χαλάρωση αλλά και τροφή για γνώση καθώς διαθέτει πολλούς ιστορικούς θησαυρούς. Ο Άγιος Νικόλαος των Ξένων κρύβει ένα μοναδικό έργο που αποδίδεται στον Ελ Γκρέκο, τον Ιησού τον Ελκόμενο. Για τους λάτρεις της ιστορίας αποτελεί σίγουρα μία σωστή επιλογή το συγκεκριμένο νησί καθώς διαθέτει μοναδικά εκθέματα στο Ναυτικό Λαογραφικό Μουσείο, αλλά και στο Αρχαιολογικό.


Η μοναδική θέα, τα καταγάλανα νερά και τα στενά σοκάκια έχουν να πουν μια ξεχωριστή ιστορία στον καθένα που θα τα επισκεφτεί.


Κύθηρα


Κύθηρα φωτογραφία
Πηγή εικόνας: Visitgreece.gr

Τα Κύθηρα, το νησί του έρωτα και της Αφροδίτης σύμφωνα με τον Όμηρο, τοποθετείται στο νότιο τμήμα της Ελλάδας. Είναι το νησί που μπορεί να καλύψει την ανάγκη κάθε επισκέπτη καθώς διαθέτει άπλετες φυσικές ομορφιές, κατάλληλες για ελευθέρους κατασκηνωτές, αλλά και άνετες ξενοδοχειακές μονάδες.


Ταξιδεύοντας ως εκεί κανείς θα ανακαλύψει ξεχωριστές παραλίες όπως είναι το Καλαδί ή η Αγία Πελαγία, τα νερά των οποίων σύμφωνα με τον μύθο έπλασαν τη θεά Αφροδίτη. Είναι ένα φυσικό σταυροδρόμι όπου συναντώνται το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος. Όλος αυτός ο φυσικός και ιστορικός πλούτος είναι ικανός να μεταπείσει και τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη.


Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μικρούς φυσικούς παραδείσους. Κανείς δεν έχει απογοητεύσει εκείνους που τόλμησαν να ταξιδεύσουν ως εκεί και να τους ανακαλύψουν.

97 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων