Τουρκικές Παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου Σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης

Γράφει η Ιωάννα Μωυσίδου
Νέες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (3/8) τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία και οι ένοπλες δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με 40 περίπου ενεργά μέτωπα φωτιάς πανελληνίως σε Αττική, Εύβοια, Ρόδο, Μεσσηνία, Κω, Λακωνία.


Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, συνολικά 13 παραβιάσεις του FIR Αθηνών μετά την απογείωση 8 τουρκικών αεροσκαφών F – 16. Οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποιηθήκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι παραβατικές αυτές πτήσεις αναχαιτίστηκαν από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική όπως δηλώνει το ΓΕΕΘΑ.


Ο κύριος Λοβέρδος, σε τοποθέτηση του στο ΣΚΑΙ θεωρεί την Τουρκία ένα «κράτος – ταραξία». Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ και τον ίδιο ««Κράτος ταραξίας είναι αυτό που παραβιάζει μονομερώς τη διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια μιλά με τους χειρότερους όρους για όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις δυνάμεις που ανήκουν στις χώρες εκείνες οι οποίες ζητούν Διεθνές Δικαίο και ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Η Τουρκία συμπεριφέρεται πια ανοικτά ως κράτος ταραξίας».Προκλητική η Τουρκία


Την ίδια στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα επεκτείνεται και αυξάνει την ένταση και η ίδια είναι αντιμέτωπη με πυρκαγιές ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας από αυτές που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική επικράτεια. Αυτές ο δυσμενείς κλιματικές εξελίξεις που φαίνεται να έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα και των δύο χωρών δεν αποτελούν επαρκή συνθήκη για μείωση της προκλητικότητας ή και των παραβιάσεων που καθημερινά πραγματοποιούνται.


Σημαντική και είναι η δήλωση στην οποία προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε μια προσπάθεια του για διαστρέβλωση των γεγονότων. Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή, ο κ. Ακάρ «κατηγόρησε την Ελλάδα για επιθετική στάση και προκλήσεις. Όπως είπε, δυστυχώς η Ελλάδα εξακολουθεί τις προβοκάτσιες, τις παράνομες δραστηριότητες και την επιθετική ρητορική. Αναμένουμε να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική το συντομότερο δυνατόν. Την ώρα που συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πύρινη λαίλαπα, έχουμε έναν γείτονα που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων».


Πηγές Εικόνων: https://www.protothema.gr/, https://www.skai.gr/

15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων