Χαρτογραφώντας την Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Θεσσαλονίκη

Έγινε ενημέρωση: 4 Απρ 2020

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης, η εντύπωση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται αρνητικά προς την Ελλάδα. Κατά πόσο ισχύει αυτό; Πιστεύουν οι Θεσσαλονικείς πως η βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου προς την πόλη τους είναι επαρκής; Όλα αυτά και πολλά περισσότερα στοχεύει να ανακαλύψει μια ομάδα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Η Παύλου Αλεξάνδρα, η Αναστασία Χρηστίδου, ο Αννάογλου-Κουτσός Χρυσοβαλάντης-Μαργαρίτης και η Anastasia Misbach είναι τα μέλη της ομάδας που έχουν αναλάβει την έρευνα αυτή.Μέσα από ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις με κατοίκους της Θεσσαλονίκης, άνω των 35 ετών, στοχεύουν να καταγράψουν κατά πόσο οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας θεωρούν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στηρίξει την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό κλπ της μεγαλούπολης.


Εάν κατοικείτε στην Θεσσαλονίκη και είστε άνω των 35 ετών κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε ανώνυμα το ερωτηματολόγιο.


https://docs.google.com/forms/d/1MLJbIOLQzQ9pgP1d7mcJvLS9vvUcH0wHIdQgOL9sHqY/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR0TmADSfXJ1Dif2QXAFTHfXNX5m61XWnkb8TWLPVifXfgPEG0qR_IxSy5YΗ Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της στην ενίσχυση της συμπρωτεύουσας. Τα κονδύλια αφορούν κυρίως σε ενίσχυση των κοινωνικών δομών, των οργανισμών μεταφορών, των δομών εκπαίδευσης και τεχνολογίας και πολλών άλλων με βάση πάντοτε την ενίσχυση των αδύναμων κατοίκων της πόλης. Βέβαια, παρατηρείται μετά από έρευνα πως ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων παραμένει αναξιοποίητο από την τοπική ηγεσία. Παρακάτω παρατίθεται το επίσημο κείμενο της έρευνας της ομάδας από το ΑΠΘ που διοργανώνεται από το Europe Direct.“Europe Direct Thessaloniki”


Η παρούσα έρευνα αφορά πολίτες της Θεσσαλονίκης άνω των 35 ετών. Έχει ως στόχο την ανάδειξη των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός των συνόρων της Κεντρικής Μακεδονίας, και την περαιτέρω παρουσίαση των σταδίων εξέλιξης της πόλης μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Παράλληλα, η έρευνα εστιάζει στην κατάθεση ιδεών για επερχόμενες δράσεις, μέσω του διαλόγου του δημοσιογράφου με τον πολίτη. Το ερωτηματολόγιο γίνεται στα πλαίσια της προκήρυξης του διαγωνισμού του Europe Direct Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην περαιτέρω επαφή του κόσμου με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Συντελεστές της Έρευνας


Αννάογλου-Κουτσός Χρυσοβαλάντης-Μαργαρίτης: Ο Μαργαρίτης είναι τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ. Κατάγεται από τη Δράμα και τα τελευταία τρία χρόνια διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί ηλεκτρονικό ιστότοπο ενημέρωσης, το "infotainmentwise". Τέλος, έχει συμμετάσχει ως συντονιστής δημοσιογραφικής ομάδας σε πλήθος συνεδρίων προσομοίωσης του ΟΗΕ.

Misbach Αναστασία: Η Αναστασία Μ. είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ. Κατάγεται από τη Γερμανία και τα τελευταία 3 χρόνια μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Τους τελευταίους 6 μήνες ασχολείται με την εκπαίδευση προσφύγων στο hotspot των Διαβατών, της Γερμανικής γλώσσας.

Παύλου Αλεξάνδρα: Η Αλεξάνδρα είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ. Κατάγεται από την Κύπρο και τα τελευταία 3 χρόνια μένει στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει στην ΚΑ Σύνοδο Βουλής των Εφήβων ως πρώτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων όπως και σε άλλα πολλά συνέδρια, ως Δημοσιογράφος.

Χρηστίδου Αναστασία: Η Αναστασία Χρ. είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά. Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται εντατικά με τον Εθελοντισμό και τα Πολιτισμικά και παρακολουθεί μαθήματα Δημιουργικής Γραφής και Φωτογραφίας.


Εάν, λοιπόν, είστε κάτοικος της Θεσσαλονίκης και είστε άνω των 35 συμπληρώστε το παραπάνω ερωτηματολόγιο για να βοηθήσετε στην έρευνα της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης.

57 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων