Η Απελευθέρωση της Britney Spears είναι Γεγονός

Γράφει η Ιωάννα Μωυσίδου


Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, ο πατέρας της Britney Spears, Jamie Spears κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο του Λος Άντζελες αιτούμενος την λήξη της κηδεμονίας της κόρης του, Britney Spears. Συγκεκριμένα, ζήτησε από το δικαστήριο «να επανεξετάσει αν ο ρόλος της κηδεμονίας είναι πλέον απαραίτητος». Η απόφαση του ανώτατου δικαστή του Λος Άντζελες θα καθορίσει την λήξη ή όχι της κηδεμονίας.


Britney Spears και ο πατέρας της
Η Britney Spears Φτάνει προς την Ελευθερία της - Πηγή: Harpers Bazaar

Κίνημα #FreeBritney


Το 2021 σημειώνονται 13 χρόνια από την έναρξη της κηδεμονίας της Britney Spears. Τον τελευταίο χρόνο με νέα δυναμική εμφανίστηκε το κίνημα #freebritney που μονοπώλησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κυρίαρχο αίτημα την απελευθέρωση της Britney Spears από αυτή την ιδιότυπη μορφή κηδεμονίας που της επιβλήθηκε το 2008.


Το 2008, η τραγουδίστρια παρουσίασε κάποιες ασταθείς, εκρηκτικές και βίαιες συμπεριφορές τις οποίες κατέγραφε και ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι που την ακολουθούσαν. Τότε o πατέρας της ζήτησε την κηδεμονία της κόρη του, αφού θεωρούσε την ίδια ανίκανη εξαιτίας προβλημάτων με την ψυχική της υγεία να αποφασίζει για την ζωή της.


Έτσι, με απόφαση δικαστηρίου η Britney Spears βρισκόταν υπό την υποχρεωτική εποπτεία του πατέρα της. Αυτό σημαίνει πως ο πατέρας της και όχι η ίδια έχει όλα τα νομικά δικαιώματα για τη ζωή της, πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις για την ίδια καθορίζοντας και ελέγχοντας τη ζωή της. Ο πατέρας της πρέπει να εγκρίνει τη κάθε της κίνηση επαγγελματική και προσωπική, από το αν θα γίνει μητέρα μέχρι και την απόφαση για την κυκλοφορία ή όχι ενός άλμπουμ.


κίνημα free britney
Το κίνημα #FreeBritney - Πηγή: Lifo

Πρόσφατες Εξελίξεις


Στις 23 Ιουνίου 2021 η τραγουδίστρια κατάφερε να αμφισβητήσει την απόφαση και προσπάθησε να την αλλάξει. Κατάφερε να αποκτήσει δικαίωμα, ώστε να μιλήσει στο δικαστήριο για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή της υποχρεωτικής εποπτείας στη ζωή της ζητώντας τον τερματισμό της. «Δικαιούμαι να έχω ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων στο Δικαστήριο, ωστόσο η απόφαση ήταν αρνητική.


Χθες, περίπου τρείς μήνες μετά από την παραπάνω αρνητική εξέλιξη, ο πατέρας της έδειξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Britney Spears αιτούμενος την «παραίτηση» του από αυτό τον ρόλο, αφού όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, σύμφωνα με τη Lifo «Όπως είπε ο κ. Σπίαρς ξανά και ξανά, το μόνο που θέλει είναι αυτό που είναι το καλύτερο για την κόρη του […] Αν η κυρία Σπίαρς θέλει να τερματίσει την κηδεμονία και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή της, ο κ. Σπίαρς πιστεύει ότι πρέπει να της δοθεί αυτή η ευκαιρία».

28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων