Η ιστορία της Cardi B: Από την φτώχεια στην διασημότητα

Γράφει ο Μαργαρίτης Αννάογλου


Πολλές είναι οι ιστορίες διάσημων ανθρώπων που συγκλονίζουν το κοινό, όταν τις ακούει. Η ιστορία, όμως, της Cardi B είναι όχι απλά συγκλονιστική, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα κοινωνικά. Από την φτώχεια και το striptease μέχρι την σημερινή της επιτυχή πορεία, ας εξερευνήσουμε την συναρπαστική ιστορία της ράπερ Cardi B.


φωτογραφία της cardi b
Φωτογραφία της Cardi B: Indian Express

Τα νεανικά χρόνια


Τα νεανικά χρόνια της Cardi B δεν ήταν ιδανικά. Προερχόταν από μία φτωχή οικογένεια, η οποία τα έβγαζε πέρα με το ζόρι. Παρόλα αυτά η ίδια ήταν πολύ συγκεντρωμένη στο σχολείο και στις επιδόσεις της, πράγμα που την ανέδειξε σε καλή μαθήτρια, ιδιαίτερα στο μάθημα της Ιστορίας.


Το γυμνάσιο και το λύκειο είδαν την Cardi B να αλλάζει τρόπους και συμπεριφορές και να περνά περισσότερο χρόνο έξω και με τις παρέες της. Το σχολείο τελειώνει και πρέπει να βρει οπωσδήποτε μία δουλειά που θα της προσφέρει χρήματα, για να βοηθήσει την οικογένειά της και άνεση, ώστε να μπορεί να ζει και η ίδια αξιοπρεπώς.


Η απόφαση να ξεκινήσει το striptease


φωτογραφία της Card B
Φωτογραφία της Cardi B από την Atlantic Records

Η δουλειά που την τράβηξε αμέσως και της παρείχε πολλά λεφτά για τα επόμενα χρόνια της ήταν το striptease. Συγκεκριμένα δούλεψε περίπου 3 χρόνια ως στρίπερ και η ίδια έχει δηλώσει πως, παρόλη την δυσκολία και την επικινδυνότητα της δουλειάς, θα την ξαναέκανε γιατί την αγαπούσε και είχε χτίσει γερές σχέσεις με τις συναδέλφους της.


Αντικειμενικά, μία τέτοια επιλογή εργασίας στην σημερινή κοινωνία, δεν είναι πλήρως αποδεκτή, αλλά η ίδια έχει δηλώσει πως δεν ντρέπεται για την επιλογή της. Ήταν μία γρήγορη και εύκολη λύση και μέσω αυτής μπόρεσε να στηρίξει την οικογένειά της και την ίδια, σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς.


Η στροφή στην μουσική


cardi b στο κόκκινο χαλί
Η Cardi B σε μουσική εκδήλωση

Κρυφό όνειρο της νεαρής ράπερ, ακόμη και όσο δούλευε ως στρίπερ, ήταν να ασχοληθεί με την μουσική. Αρχικά, δεν διέθετε τα λεφτά για να ενοικιάσει στούντιο και να βρει παραγωγούς, αλλά το striptease την βοήθησε σε αυτόν τον τομέα. Μέσα από τους μισθούς της κατάφερε να μαζέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ και μπόρεσε επιτέλους να χρηματοδοτήσει την μουσική της καριέρα. Από τότε όλα άλλαξαν!


Το 2018 ήταν η στιγμή της να λάμψει. Κυκλοφορεί το κομμάτι Bodak Yellow και γράφει ιστορία, καθώς γίνεται το πρώτο νούμερο ένα κομμάτι από γυναίκα ράπερ στην Αμερική, μετά από πολλές δεκαετίες. Από εκεί και πέρα, η καριέρα της έχει ανθίσει, έχει πολλά νούμερο ένα τραγούδια και συνεχίζει να κυκλοφορεί μουσική, πραγματοποιώντας το όνειρό της.


Τι έχει να μας διδάξει η ιστορία της;


η cardi b σε φωτογράφιση

Μελετώντας την ιστορία της Cardi B ένα πράγμα μου τράβηξε κατευθείαν την προσοχή. Η ίδια είναι η επιτομή της φράσης "μια ζωή την έχουμε...". Παρατηρώντας δηλώσεις της, βλέπω μία νεαρή γυναίκα που αγωνίστηκε πάρα πολύ σκληρά, για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, σε έναν σκληρό κόσμο και τα κατάφερε.


Δεν ασχολήθηκε με κανέναν πέρα από τον εαυτό της και αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα για όλους μας. Αναλώνουμε υπερβολικά πολύ χρόνο για να σκεφτούμε τι είπαν άλλοι για εμάς, πως φαινόμαστε, πόσα κιλά είμαστε, πως πρέπει να παρουσιαστούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξεχνάμε το νόημα της ζωής.


Μότο μας η ζωή της Card B, λοιπόν, σχετικά με την αφοσίωση στον εαυτό μας και την μάχη για επιτυχία.

81 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων