InfotainmentWise: Πρόσωπα και Γεγονότα που Σχημάτισαν το 2020

Το 2020 φτάνει στο τέλος του και ο κόσμος έχει σχηματίσει ήδη πολύ σημαντικές αναμνήσεις από αυτό. Από θανατηφόρους ιούς και σημαντικές προσωπικότητες, σε περιβαλλοντικές καταστροφές και σημαντικά γεγονότα στον τομέα των τεχνών, ας δούμε τα γεγονότα που, το InfotainmentWise θεωρεί, πως σχημάτισαν το 2020 για όλον τον κόσμο."Γεγονός 2020"


Τον τίτλο του γεγονότος του 2020 παίρνει ο Κορωνοϊός, ένας ιός που ξεκίνησε την εξάπλωσή του τον Δεκέμβριο από την Wuhan της Κίνας. Όταν ο ιός ξεκίνησε την εξάπλωσή του στην Κίνα, η άφιξή του στην Ευρώπη και γενικότερα στον Δυτικό κόσμο φάνταζε σαν ένα κακό και μακρινό όνειρο. Όμως, τον Ιανουάριο τα πρώτα κρούσματα διαγνώστηκαν στην Ιταλία και από εκεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σήμερα ο απολογισμός, λίγο πριν το ξεκίνημα των εμβολιασμών, είναι πάνω από 67 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως και πάνω από 1.5 εκατομμύριο νεκροί."Περιβαλλοντικό Γεγονός 2020"


Οι φωτιές στην Αυστραλία μπορεί να ξεκίνησαν το 2019, αλλά διήρκησαν μέχρι και τις αρχές του 2020 προκαλώντας σημαντικές για το περιβάλλον ζημίες. Υπολογίζεται πως στις αρχές του 2020 υπήρχαν πάνω από 50 ταυτόχρονα μέτωπα φωτιάς σε όλη την Αυστραλία προκαλώντας μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, τα αποτελέσματα της οποίας μπορούν να διορθωθούν μόνο μέσω οργανωμένης και στρατηγικής δενδροφύτευσης."Πρόσωπο 2020"


Αδιαμφησβήτητα το πρόσωπο του 2020 ανήκει σε όλο το υγειονομικό προσωπικό παγκοσμίως, το οποίο δοκίμασε τα όριά του, το οποίο θυσιάστηκε για την υγεία μας και το οποίο κάτω από αντίξοες συνθήκες έδωσε μια τιτάνια μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Από αυτήν την μάχη δεν βγήκε αλώβητο, καθώς υπολογίζεται πως έως και 20 χιλιάδες υγειονομικοί υπάλληλοι πέθαναν, από Κορωνοϊό, παγκοσμίως. Δικαιολογημένα, λοιπόν, το βραβείο ανήκει σε αυτούς, ειδικά σε εκείνους που εργάζονται σε υποβαθμισμένα υγειονομικά εθνικά συστήματα και πρέπει να καταβάλλουν μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτελέσουν το έργο τους."Πολιτική Προσωπικότητα 2020"


Ο Donald Trump είναι η πολιτική προσωπικότητα της χρονιάς για όλους τους λάθος λόγους. Ξεκινώντας με την αντιμετώπιση της πανδημίας φαίνεται να μην έδινε βάση στα λεγόμενα των υγειονομικών, κάνοντας retweet προσβλητικά tweets εναντίον του υπεύθυνου για τον Κορωνοϊό, σε εθνικό επίπεδο, Dr. Fauci. Αργότερα, έκανε προβληματικές δηλώσεις, για την χρήση προϊόντων, όπως το Detol, για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού και τέλος οδηγήθηκε σε μια ακόμη πιο προβληματική προεκλογική εκστρατεία. Διοργανώνοντας προεκλογικές συγκεντρώσεις χιλιάδων ατόμων, έθεσε σε κίνδυνο την υγεία Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι βρίσκονταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Παρόλα αυτά κατάφερε να συγκεντρώσει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων για οποιονδήποτε υποψήφιο των Αμερικανικών εκλογών, πίσω μόνο από τον Joe Biden, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος, παρά τις συνεχείς αμφισβητήσεις του Trump."Παιδί 2020"


Η Marley Dias είναι μόλις 15 ετών και έχει τρομερές φιλοδοξίες για το μέλλον, για ένα μέλλον πιο αισιόδοξο και πιο λαμπρό για παιδιά όλων των εθνικοτήτων και των φυλών. Το 2015 ξεκίνησε την πρώτη της καμπάνια με τίτλο #1000blackgirlbooks σε ηλικία μόλις 11 ετών. Στόχος της καμπάνιας ήταν να μαζέψει και να χαρίσει 1.000 βιβλία σε μαύρα κορίτσια, καθώς υπάρχει έλλειψη εκπροσώπησής τους στον λογοτεχνικό τομέα.


"Βαρέθηκα να διαβάζω για λευκά αγόρια και για σκύλους", δήλωσε η ίδια. Τον Ιανουάριο του 2018 εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο "Marley Dias Gets it Done: And So Can You", για να εμπνεύσει μελλοντικούς πολιτικούς ακτιβιστές."Καλλιτέχνης 2020"


Η Selena Gomez είναι η επιλογή μας για τον καλλιτέχνη του 2020 για πολλούς λόγους. Αρχικά, έχει μια σταθερή και επιτυχημένη μουσική καριέρα, όμως δεν περιορίζεται σε αυτό. Το 2020 κυκλοφόρησε το δικό της make-up brand και έθεσε στόχο την συλλογή 100 εκατομμυρίων, μέσω των πωλήσεων, για την ενίσχυση εγκαταστάσεων για την βελτίωση της ψυχικής υγείας, σε περιοχές που δεν υπάρχουν ή που δεν είναι ανεπτυγμένες. Επίσης, μάχεται για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών (ιδιαίτερα από την Λατινική Αμερική) και αναδεικνύει την προβληματική λειτουργία του ICE (οργανισμού υπεύθυνου για τις ροές), ο οποίος χώριζε και χωρίζει οικογένειες προσφύγων.Το 2020 είναι μια χρονιά στην οποία πέρα από τις δυσκολίες, τις οποίες όλοι μας αντιμετωπίζουμε, έχει αναδείξει μάχιμους πολίτες και προσωπικότητες. Άνθρωποι από κάθε χώρο δημιούργησαν μεγάλες αλλαγές και τομές στην κοινωνία, την πολιτική και την καθημερινότητά μας. Έτσι, οδηγούμαστε στο 2021, ένα έτος που σίγουρα θα αναδείξει νέες προσωπικότητες στον χώρο του ακτιβισμού, της πολιτικής και της τεχνολογίας.


52 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων