Περί εικονικών εμβολιασμών...

Γράφει η Δήμητρα Χαρέλη


Η μάστιγα του Covid 19 συνεχίζει να επιβιώνει αλώβητη, παραδίδοντας καθημερινά πάνω από 2.000 νέα κρούσματα στους καταλόγους του ΕΟΔΥ. Η πορεία του εμβολιασμού χαρακτηρίζεται ανοδική, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαδικασία όλος ο πληθυσμός της χώρας. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως έχουν εμβολιαστεί ολικά και με τις δύο δόσεις περίπου 5.845.008 άτομα.


Στο τραπέζι έπεσαν και οι συζητήσεις για τη χορήγηση της τρίτη δόσης προς τα άτομα ευπαθών ομάδων και με χρόνια νοσήματα. Παράλληλα, όλοι αυτοί που εντάσσονται στην πλευρά των αρνητών και δεν αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, συνεχίζουν να διατηρούν στάση αποστασιοποίησης παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.


Οι εικονικοί εμβολιασμοί στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας


εμβολιασμός για τον Κορωνοϊό
Φωτογραφία από Protothema.gr

Ενώ ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος, βαδίζουμε σιγά σιγά προς την επιστροφή της χειμερινής καθημερινότητας. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά είναι εκτοξευμένα και μετατρέπουν το ζήτημα της ατομικής ευθύνης σε πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ. Είναι άραγε αυτό το μυστικό για την αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας; Δε θα μάθουμε ποτέ, εφόσον δεν εφαρμόστηκε από όλους.


Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας σχετικά με το ζήτημα των εικονικών εμβολιασμών το οποίο ήρθε στο φως. Τα αποτελέσματα έδειξαν 40 εικονικούς εμβολιασμούς.


Η υπεύθυνη αυτής της τραγωδίας, μία διοικητική υπάλληλος της εμβολιαστικής γραμμής στη συγκεκριμένη περιοχή, εξασφάλισε πλασματικά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον στενό της κύκλο. Μία τέτοια κίνηση αντικατοπτρίζει ανευθυνότητα και ταυτόχρονα αδιαφορία για την επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα.


Το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν εντοπίστηκε η απουσία επίσημης σφραγίδας γιατρού στα έγγραφα των υποτιθέμενων εμβολιασμένων πολιτών. Πιθανόν, να έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Η απάτη που προέκυψε έβαλε τις αρχές σε διαδικασίες εξονυχιστικής έρευνας.


Ποια τιμωρία αρμόζει;


εικονικοί εμβολιασμοί στην καρδίτσα

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν η αφορμή ώστε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, να προχωρήσει σε ένα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο. Η διοικητική υπάλληλος της εμβολιαστικής γραμμής στην Καρδίτσα θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ.


Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί στην παρούσα κατάσταση είναι αν θα χάσει τη θέση της με οριστική απόλυση ή απλώς θα μπει σε αναστολή διάρκειας ενός μήνα. Εντός ολίγων ημερών θα βγει επίσημη απόφαση για την τιμωρία. Εκτός από το συγκεκριμένο άτομο που είναι φαινομενικά ο εγκέφαλος μίας συστηματικής απάτης απέναντι στην πολιτεία αλλά και στους κατοίκους της Καρδίτσας, ευθύνη φέρουν και τα 34 πρόσωπα που εικονικά πέρασαν από τη διαδικασία εμβολιασμού.


Οι αρχές εξετάζουν στη συγκεκριμένη υπόθεση το ενδεχόμενο ύπαρξης και οικονομικής διάστασης της συγκεκριμένης απάτης. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη πιθανότητα τα πλαστά πιστοποιητικά να χορηγήθηκαν έναντι κάποιου χρηματικού ανταλλάγματος. Μία τέτοια υπόθεση, είναι ικανή να προκαλέσει άρση του τραπεζικού απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων προσώπων προκειμένου να αναδειχθεί όλη η αλήθεια της απάτης. Μία καλά οργανωμένη απάτη που διογκώνονταν εις βάρος της δημόσιας υγείας.


Άραγε υπάρχει τιμωρία για την απουσία κοινωνικής συνείδησης; Υπάρχει κάποια τιμωρία που μπορεί να προσφέρει επίγνωση της κατάστασης και του κινδύνου;


εμβόλιο του Κορωνοϊού
Φωτογραφία από Docmed.gr

Όσο η υπόθεση ερευνάται έρχονται στο φως νέα στοιχεία και για άλλες σχετικές απάτες.


Πιο συγκεκριμένα, μετά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα ακολούθησαν πληροφορίες και για την Κοζάνη.


  • Έλεγχος πραγματοποιείται τις τελευταίες ώρες στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο για μία νοσοκόμα. Η συγκεκριμένη δήλωνε εξ αρχής αρνήτρια του εμβολιασμού και στη συνέχεια κατέθεσε πιστοποιητικό από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

  • Υπόνοιες υπάρχουν για επέκταση της απάτης και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εξετάζονται άλλοι τέσσερις υγειονομικοί, οι οποίοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς είναι φιλικά και συγγενικά πρόσωπα της διοικητικής υπαλλήλου.

Η άρνηση των υγειονομικών να προχωρήσουν σε διαδικασία εμβολιασμών προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Ο νόμος περί υποχρεωτικότητας έσκασε σαν βόμβα αν και ήταν ένα μέτρο που όλοι περιμέναμε. Κατάφερε να ολοκληρώσει εμβολιασμούς σε ποσοστό περίπου 50% των μέχρι των ανεμβολίαστων.


Μιλάμε για τους αγωνιστές πρώτης γραμμής, οι οποίοι καθημερινά θέτουν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο. Σε δεύτερο επίπεδο η άρνηση τους συντελεί στη διασπορά της νόσου. Τα τελευταία νέα θέλουν 7.500 εργαζόμενους σε νοσοκομεία και δομές υγείας να μπαίνουν σε αναστολή εργασίας. Μία συνθήκη που δημιουργεί αυτομάτως μεγάλο κενό στις θέσεις εργασίας και αποδιοργάνωση του συστήματος.


Ως λύση προτάθηκε η συνδρομή εργαστηρίων με ειδικευμένο προσωπικό. Σε έκτακτες περιπτώσεις θα συμβάλουν και τα πανεπιστημιακά εργαστήρια, ή θα γίνει σύμβαση κάποιου ιδιώτη γιατρού. Αυτό φαίνεται πως είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και η απάντηση της πολιτείας μπροστά στην κάθετη απόφαση των αρνητών.


Πηγές:

ThePressProject.gr

Protothemagr

Liberal.gr

131 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων